Noua instalaţie de tratare a deşeurilor de metale neferoase
Recent, SC Remat-MG a inaugurat o nouă instala-ţie pentru tratarea fracţiunilor metalice neferoase care rezultă din mărunţirea unor echipamente electrice şi electronice scoase din uz. Această tehnologie de tratare după mărunţire cuprinde o procesare uscată a materialului neferos produs de linia de mărunţire. Instalaţia amintită a fost pusă în funcţiune, la începutul anului 2015, în cadrul fabricii de la Frumuşeni, a S.C. Remat M.G., la doar 2 ani după marea inaugurare a acesteia din urmă. Această investiţie demonstrează odată mai mult determinarea managementului grupului Müller-Guttenbrunn de a utila fabrica respectivă cu cel mai eficient echipament tehnologic aflat pe piaţă, dându-i astfel posibilitatea de a se afirma în domeniul comerţului cu deşeurile provenind din echipamente electrice şi electronice scoase din uz (DEEE).
Linia tehnologică este astfel concepută şi echipată, încât să poată elimina prin sortare chiar şi ultimele resturi de materiale feroase, să concentreze metalele neferoase şi să le separe de fracţiunea de mase plastice conţinute.
Noua linie de sortare are o capacitate instalată de 5 tone metrice / oră și este formată dintr-un număr de benzi transportoare amplasate într-o hală de reciclare, benzi care transportă materialul la mai multe unități de separare a metalelor feroase de cele neferoase. Linia tehnologică com-bină separatoare magnetice şi cu inducţie, este echipată cu o instalaţie de sortare în zig-zag, o soluţie de curăţire în cascadă integral reglabilă şi potrivită pentru îndepărtarea deşeurilor cu densitate redusă din marea majoritate a fluxurilor de deşeuri cu curgere liberă.
Noua linie tehnologică nu este destinată numai procesării materialelor provenite de la propria linie de mărunţire din Frumuşeni – ci de asemenea şi pentru tratarea unor materiale mixte care provin de la alţi furnizori.
Linia poate prelucra materiale cu o mărime de până la aprox.150 mm, adică până la mărimea unei palme umane.
Tehnologia aplicată asigură separarea materialelor tratate mai întâi după dimensiuni în 2 fracţii, în fiecare dintre ele având apoi loc separarea în metale feroase, metale neferoase şi mase plastice, la ieşire obţinându-se astfel 7 fracţii diferite. Aceste fracţii pot fi în continuare procesate în topitorii sau în alte sisteme de procesare specializate, unele dintre acestea făcând parte chiar din grupul nostru.
“Datorită tehnologiilor celor mai moderne aplicate în materie de control al proceselor, noua linie se remarcă printr-o eficienţă energetică extrem de ridicată, fiind totodată proiectată astfel, încât să necesite costuri reduse pentru mentenanţă. În consecinţă, această nouă facilitate completează în mod armonios capacităţile tehnologice ale fabricii din Frumuşeni pentru reciclarea deşeurilor provenind din echipamente electrice şi electronice scoase din uz”, spune Directorul General Marius Mairovits.
Noua fabrică din Frumuşeni
Una dintre investiţiile majore recente făcute de Grupul Müller-Guttenbrunn în decursul ultimilor câţiva ani include dezvoltarea unei noi fabrici pentru tratarea modernă a deşeurilor provenind din echipamente electrice şi electronice scoase din uz (DEEE), pentru separarea metalelor neferoase şi reciclarea maselor plastice pe care deşeurile le conţin, fapt care subliniază preocuparea strategică a grupului Müller-Guttenbrunn de a fi leader de piaţă în domeniul tratării deşeurilor electronice.
În octombrie 2012 în localitatea Frumuşeni, aflată în apropierea oraşului Arad din România, a fost inaugurată noua fabrică a S.C.Remat MG S.A.