În luna care a trecut, Müller-Guttenbrunn a relansat societatea din Braşov sub denumirea Remat Müller-Guttenbrunn, noul sediu central fiind inaugurat în ziua de 1 august.
Măsura s-a încadrat într-un program care urmăreşte identificarea mai vizibilă a societăţilor Müller-Guttenbrunn ca părţi componente ale grupului nostru.
Pentru societăţile româneşti ale MGG, SC Remat MG SA din zona Aradului şi SC Remat Müller-Guttenbrunn S.r.l. din zona Braşovului a fost dezvoltat un nou website comun, care va fi online începând cu data de 1 septembrie.
De asemenea, compania-mamă a definit câteva zone de competenţă pentru societăţile sale din România, şi anume DEEE (reciclarea deşeurilor provenite din echipamente electrice şi electronice scoase din uz), reciclarea cablurilor electrice precum şi serviciile profesionale de recycling prestate pentru întreprinderi industriale, dar şi dezvoltarea în continuare a prestării serviciilor de containere pentru colectarea profesionistă a unei game de deşeuri (metalice). Desigur că gama actuală de prestări de servicii de recycling va fi continuată în calitatea binecunoscută.
Investiţia într-o nouă linie tehnologică de recycling a metalelor neferoase, amplasată la Frumuşeni, (vezi şi capitolul dedicat celor mai recente investiţii) subliniază măsurile de etapă care au fost luate spre punerea în practică a acestei noi strategii. În scopul de a ne asigura şi în viitor locul de reciclator de înaltă clasă în România, cele mai recente tehnologii de mărunţire şi de reciclare a deşeurilor sunt supuse unui permanent proces de perfecţionare.
Sperăm că toate aceste îmbunătăţiri ne vor oferi şansa de a recunoscuţi drept compania care, prin contribuţia adusă la conservarea resurselor naturale, îşi demonstrează respectul pentru mediul nostru ambiant. Depunem zi de zi eforturi susţinute în vederea edificării unei societăţi bazate pe reciclare, care să asigure menţinerea materialelor într-un circuit închis în loc să le irosească. Grupul nostru de companii Müller-Guttenbrunn Group contribuie prin activitatea sa la economisirea a mai bine de 1 milion de barili de petrol brut, care se realizează prin reciclare în comparaţie cu producerea de metale şi de mase plastice “virgine”, precum şi la evitarea unor emisiuni de aproape 1 milion de tone de CO2 în atmosferă , iar noi suntem mândri de faptul că dezvoltările continue pe care le înregistrează societăţile noastre din România contribuie într-o largă măsură la aceste îmbunătăţiri ale mediului ambiant.
Mag. Christian Müller-Guttenbrunn
CEO